zaterdag 3 november 2012

Dagboek van Anne Frank door Anne van Veldhoven

Anne van Velhoven (h2c) heeft gekozen voor het dagboek van Anne Frank
als historisch voorwerp

Bekijk het filmpje over het dagboek van Anne Frank dat Anne heeft gemaakt.

Wie was Anne Frank?
Anne Frank was een Duits Joods meisje dat bekend is geworden door het dagboek dat ze schreef tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen ze meer dan 2 jaar lang ondergedoken zat in het Achterhuis. 
Ze kreeg het dagboek voor haar dertiende verjaardag. Ze schreef tegen haar fictie vriendin Kitty over alles wat ze meemaakte in het achterhuis, dat ze vaak ruzie had met haar moeder, en over Peter van Pels (waarmee ze samen mee ondergedoken zat) waar ze verliefd op was, en haar eerste zoen van kreeg! 
Na meer dan 2 jaar werd de familie Frank verraden en werden ze afgevoerd naar verschillende concentratiekampen. Nadat de familie Frank was afgevoerd naar de  concentratiekampen hield helper Miep Gies het dagboek bewaard.
Anne, haar zus Margot, en haar moeder Edith overleefde de concentratiekampen niet . De enige die de concentratiekampen overleefde was de vader van Anne, Otto Frank.
Hij kreeg het dagboek van Miep Giesen hij wilde heel graag dat het uitgegeven werd. Het boek werd wereldwijd vertaald en bekend, nu is "Het Achterhuis" het meest gelezen boek over de hele wereld. Voordat Otto dood ging schonk hij het dagboek aan het NIOD, het ligt nu in het Achterhuis in Amsterdam waar ze meer dan 2 jaar lang soms onder grote angst in haar dagboek schreef.


Waarom heb ik voor dit voorwerp gekozen?
Ik heb voor dit voorwerp gekozen omdat ik het boek vorig jaar gelezen heb en ik het heel erg vind dat ze dit allemaal heeft moeten meemaken. Ik vind het ook leuk om voor dit voorwerp te kiezen omdat het over een meisje van mijn eigen leeftijd gaat en het iedereen kan overkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten